fu'a_ulu

FAAMATALAGA FAAMATALAGA o Endoroller Max

FAAMATALAGA FAAMATALAGA o Endoroller Max

Soʻo se tagata maʻi e iai o latou manatu faʻapitoa i le cellulite.I aso nei ua iloa e tusa ma le 29 tulaga eseese e mafai ona mafua ai le paʻu moli o le paʻu o le paʻu, o le faʻaalia o suiga e tupu i totonu o le paʻu ma lalo o le paʻu, malea e mafai ona tu'ufa'atasia i vaega autu e ono:
1. Lipoedema: fa'atuputeleina i totonu o le tino i lalo o le tino ma le vai saoloto;
2. Lipo-lymphoedema: fa'atuputeleina i totonu o le tino o le tino ma le aofa'i o le suavai;
3. Fibrous cellulite: fibrosclerosis o alava fesootai;
4. Lipodystrophy: suiga i totonu ma le tino;
5. Fa'alenu'u fa'apitonu'u: fa'atuputeleina i totonu o le tino;
6. Cellulite sese: faʻafefe o le paʻu ma fibrosis
E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, toetoe lava o tagata mamaʻi uma e sili atu pe itiiti ifo le faʻaalia o ata o le edema e oʻo i faʻamaoniga tiga.Ole lautele ole su'esu'ega ile feso'ota'iga tuusa'o ile va ole fa'atupuina o le edema ma fa'ailoga o le tiga ua fa'aalia aemaise lava i nai tausaga ua tuana'i, ma fa'aauau pea ona fa'atupuina le taua tele i le tulaga o le toe fa'aleleia, talu ai o le edema ma le tiga o lo'o i ai. i totonu o faʻailoga e masani ona faʻafeiloaʻi ma e sili ona aʻafia i le tulaga o pathologies masani.
O le dermis e le mafaitaulia numera o tali e mafai ona iloa le faʻaosofia o le mamafa, vibration, 14, paʻi, vevela ma tiga.
Nociceptors o ni tali faʻapitoa i le tuʻuina atu o faʻamaʻi tiga: o le tele o le numera o nociceptors o loʻo aʻafia ai, o le sili atu foi lea o le lagona o le tiga.
Mechanoreceptors e faʻaosofia e ala i le oomi ma le vibrating inputs.O i latou o tali e fa'afetaui vave ma mana'omia le fa'aauau pea ma le fesuisuia'i o fa'aosofiaga e fa'agaoioia.E le o latou uma e tali atu i le vibration tutusa, ma e iai foi eseesega i la latou tali, e tusa ai ma le tele o le faʻaosofia.
O i latou o lo'o popole i ai, o tino e ta'ua o Meissner's, Merkel's ma Pacini's.O suʻesuʻega na faia i le Faculty of Physical Medicine and Rehabilitation of the G D'Annunzio University of Chieti, ma i le Rehabilitation Center of Montescano (PV), i le IRCCS Foundation "Work Clinic" fa'amaopoopo fa'atasi e Prof. R. Saggini ma Prof. . R. Casale o le Neurophysiopathology Service, ua faʻaalia ai o le Endoroller Therapy method e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaogaina o loʻo taʻua i luga e faʻaauau pea ona faʻafetai i microvibrations i laina eseese, ma micropercussions.
O le faʻagaoioia o masini e ala i le microvibration compressive e faʻapea ona fuafua ai le analgesia, faʻafetai i le faʻagaoioia o le Gate Control.
Ata.1 – Faitotoa Pulea Faitotoa

kjhoui

O lenei aʻoaʻoga o loʻo taʻua ai e vaʻaia e le Spinal Cord le faʻaogaina o alava uma o le nociceptors ma i latou o le mechanoreceptors;e lua o synapses ma se interneuron, lea e mafai ona tuʻuina atu se opioid endogenous, enkephalin.Afai e faʻafesoʻotaʻi alava o masini faʻapipiʻi ma le interneuron, o le a maua ai enkephalins, o le a tapunia le faitotoʻa ma faʻafefeina le faʻailoga o le tiga;afai e faʻafesoʻotaʻi alava o le nociceptors ma le interneuron, o le a faʻalavelaveina, o le a matala le faitotoa ma o le a lagona le tiga.(Melzack R., ma Wall, PD, Pain mechanisms: a new theory, Science, 150 (1965) 971-9).
O le fulafula e fai ma sui o le 16 sili ona taatele o algogenicity mea, aua o sela ua faaleagaina e faamatuu atu ai vailaau i le lotoifale e pei ole K+, histamine ma prostaglandins;platelets e fa'asa'oloto ai le serotonin, a'o neu fa'alogona e maua ai le peptide P. O vaila'au nei
mea e fa'afefeteina ai nociceptors e ala i le fa'agaoioia o latou po'o le fa'aititia o le fa'agaoioi.Faʻafetai i le faʻafefe o le EndorollerTherapy, o loʻo i ai le vave faʻaleleia, e ala i le lymphatic system, o mea oona ma faʻamaʻi, lea e mautinoa ai le vave foia o le mumū ma le tiga.
O le gaioiga faʻamalolo o le Compressive Microvibration na iloiloina e ala i le Breu-Marshall ultrasonic compression test, lea e faʻaalia ai se faʻaitiitia manino o le agavaivai o le cellulite tissues pe a maeʻa togafitiga.

niyuo

Ata 2. Su'ega Tiga a Breu-Marshall.
O le su'ega e mafai ai ona tatou iloilo pe o le a le tele o le fa'amalosi, ma le su'esu'ega ultrasound, e mana'omia e mafua ai le tiga.Iloiloina o eseesega i le aluga o taimi, e mafai ona i ai se manatu taua o le iʻuga o loʻo ofoina mai e le togafitiga, lea i le tulaga o le faʻaleleia atili o le metabolic e tatau ona faʻaleleia le faʻaitiitia o le faʻamaʻi tiga.


Taimi meli: Nov-24-2021